Київ

У Києві голову військово-лікарської комісії викрили на хабарі за зняття з військового обліку

2116 0
За зняття з військового обліку просили $3000.
фото: irivne.info

фото: irivne.info

У Києві правоохоронці викрили завідувача філії одного з комунальних закладів охорони здоров’я у вимаганні й одержанні трьох тисяч доларів хабаря за зняття з військового обліку. Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.
 

Фігурантові оголошена підозра за фактом вимагання й одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, на початку січня військовозобов’язаний громадянин України, маючи певні хвороби, звернувся щодо проходження військово-лікарської комісії з подальшим виключенням із військового обліку до голови ВЛК – завідувача філії комунального некомерційного підприємства "Консультативно-діагностичний центр" одного з районів столиці.

Читайте також: директора столичного парку зловили на хабарі

Останній заявив, нібито, незалежно від наявних захворювань, довідка про непридатність до військової служби з виключенням з обліку буде видана винятково за умови передачі йому трьох тисяч доларів.

Встановлено, що із січня по лютий 2023 року завідувач філії неодноразово зустрічався з громадянином та надавав йому вказівки щодо оформлення й надання медичних довідок, а також проходження медичних обстежень.

Правоохоронці затримали підозрюваного після одержання згаданих коштів за надання тимчасового посвідчення про непридатність до військової служби й довідки про виключення з військового обліку.

Фігуранту обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вирішується питання про накладання арешту на належне йому майно для забезпечення конфіскації.

Читайте також: у Києві відсторонили посадовців одного з департаменів через хабарництво 

У ході проведення санкціонованих обшуків на робочому місці зловмисника виявлені 35 тисяч доларів та ще 55 тисяч — за адресою проживання. Правоохоронці встановлюють походження виявлених коштів.

Проводяться слідчі дії для викриття інших осіб, причетних до одержання неправомірної вигоди за оформлення документів про непридатність до військової служби.

Як повідомляли раніше, правоохоронці викрили подружжя киян, яке допомагало ухилянтам тікати за кордон.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!