Київ

У Києві масово демонтують МАФи, що перешкоджають шлях до станцій метро та інших укриттів

1140 0
Так місто продовжує вживати заходів, задля гарантій безпеки населення.
Фото умовне/з відкритих джерел

Фото умовне/з відкритих джерел

Від минулого літа комунальне підприємство “Київблагоустрій” розчищає територію від тимчасових споруд, що перешкоджають шлях до укриттів. Наразі такі роботи виконали на підходах до 7 станцій метро і триває активний демонтаж біля станції метро “Голосіївська”. Про це розповів директор Департаменту міського благоустрою КМДА Тимур Ткаченко.

За його словами, спираючись на приписи від інспекторів, власники тимчасових споруд, у яких наявна вся дозвільна документація, мають власними силами переносити кіоски в інше місце. Станом на зараз демонтовано вже 13 обʼєктів, в роботі залишається 10.

Перед проведенням робіт власники МАФів отримують протоколи та мають демонтувати споруди у триденний термін. В інакшому разі ці роботи виконають працівники КП “Київблагоустрій”, а сама споруда буде перевезена на штрафмайданчик. Однак це стосується лише підприємців, які мають дозвільну документацію на розміщення споруди. Незаконно встановлені тимчасові споруди одразу прямуватимуть на штрафмайданчик.

Директор Департаменту просить киян повідомляти про незаконні споруди (у коментарях допису), та обіцяє звітувати по кожному. Наразі Департамент опрацював більше 20 об'єктів:

 – вул. Деревлянська 2/6 виявлено тимчасову споруду 36 м2, внесено припис з вимогою надати дозвільну документацію на розміщення;

 – вул. Іллєнка 1/3 розміщено 3 тимчасові споруди згідно з інформаційними талонами та паспортами привʼязок;

 – вул. Зодчих 60/62 (зуп. «Електромаш»), тимчасові споруди було перенесено за погодженням Святошинської РДА;

 – на перетині вул. Голего та вул. Яблонської встановлено 13 тимчасових споруд, 9 з них мають інформаційні талони та паспорти прив'язки, 1 розміщено на підставі інвестиційного договору як зупинковий комплекс, по 3 документи не надані, вручено приписи з вимогою надати дозвільну документацію.

 – вул. Якуба Колоса, 25 встановлено 7 тимчасових споруд, інспектори вручили приписи для надання дозвільної документації.

За словами директора Департаменту, власники цих об'єктів мають 3 дні, аби надати дозвільну документацію, у протилежному випадку їх демонтують. 

Наразі відомо, що частково або повністю демонтували МАФи поряд зі станціями: “Політехнічний інститут”, “Героїв Дніпра”, “Берестейська”, “Житомирська”, “Кловська”, “Дружби народів” та “Житомирська”. Після демонтажу проводилися роботи з благоустрою, а саме — прибирання, асфальтування та озеленення території.

Нагадаємо, у Києві продовжують демонтажі незаконних рекламних вивісок.

 

 

 

ТЕГИ: маф, київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!