У Києві отруїлися у закладі харчування: п'ятеро осіб перебувають у лікарні із сальмонельозом

1053 0
П’ятеро киян опинилися в лікарні через тост із червоною рибою та скрамбл з яйця.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

За попередніми даними, отруєння п'ятьох осіб пов’язані з харчуванням в одному із закладів в Голосіївському районі Києва. Хворі 10 лютого їли серед різних страв одну спільну – тост із червоною рибою та скрамбл з яйця. Про це повідомили у Київському міському центрі контролю та профілактики хвороб.
 
«На даний період часу захворіло 5 дорослих, усі госпіталізовані. Наразі відомо, що людей з отруєнням обстежили на кишкову групу інфекцій, в одного із них виділена Salmonella enteritidis групи D, 4 матеріали в роботі»– звітують у центрі.
 
У закладі харчування вже розпочали епідрозслідування, під час якого відібрали 10 проб готових страв на санітарно-мікробіологічні дослідження, 40 змивів з об’єктів довкілля для дослідження на кишкову групу інфекцій та умовно-патогенну мікрофлору.
 
Методом раптовості бактеріологічно обстежено на патогенні ентеробактерії 7 співробітників. Триває розслідування.
 
Нагадаємо, нещодавно в одному із закладів Києва через сніданок з яйцями пашот, 6 осіб захворіли гострим ентероколітом.
Ігор Ющенко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!