Київ

У Києві презентували картини юних художників на бронеплитах

582 0
Митці відтворили на бронеплитах з бронежилетів життя українських воїнів в бою.

До Міжнародного дня захисту дітей у Національному музеї історії України у Другій світовій війні відкрилась виставка робіт юних митців – учасників та переможців конкурсу «Барви Перемоги», проведеного благодійним фондом «Україна для Героїв» та художньою студією «Євро Арт» (м. Рівне) в рамках проєкту «Art Armor.Діти».
 
Виставка є продовженням масштабної благодійної ініціативи ArtArmor, що розпочалась у листопаді 2022 року. Тоді в експозиційному просторі Нижньої брами було представлено прошиті кулями та уламками мін бронеплити, які українські митці перетворили на артоб’єкти.
 
Наразі проєкт подорожує країнами ЄС, зокрема, Естонією і Польщею, а нині його основна професійно-мистецька частина експонується у Шведських національних музеях військової історії.
 
На нових картинах-бронеплитах з бронежилетів діти відтворили життя воїнів у бою. На стінах довкола – портрети героїв, тих, хто захищає нас щодня і щохвилини. А на них – такі самі бронежилети, як і ті, які юні митці перетворили нині на картини.
 
 
 
 
 
 
 

Нагадаємо також, що у Києві відкрили виставку речей із храмів, які зруйнували росіяни у 2022 році. Також в Українському домі триває виставка «Ти як?».

Фото: Національний музей історії України у Другій світовій війні / Facebook

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!