Вулицю біля Протасового Яру в Києві пропонують перейменувати на честь Романа Ратушного

1493 0
Він у 2019 році створив та очолив ГО «Захистимо Протасів Яр».
Роман Ратушний. Фото: 93-тя ОМБр «Холодний Яр»

Роман Ратушний. Фото: 93-тя ОМБр «Холодний Яр»

У Києві пропонують перейменувати вулицю Волгоградську, що у Солом’янському районі, на честь загиблого під Ізюмом столичного активіста та розвідника Романа Ратушного. Таку пропозицію, за словами командира роти 39-го окремого мотопіхотного батальйону Романа Кулика, подав письменник Євген Лір, передає Українська правда. 

«Євген Лір запропонував перейменувати вулицю Волгоградську (біля Протасу в Києві) на честь загиблого розвідника 93-омбр, киянина, активного громадянина і воїна ЗСУ Романа Ратушного. Я – обома руками за. Він заслужив право бути увічненим на карті Києва, за кращу версію якого він боровся», – пояснив Кулик.

Вулиця Волгоградська знаходиться біля Протасового Яру, який Ратушний захищав від незаконної забудови. Для цього активіст у 2019 році створив та очолив однойменну громадську організацію «Захистимо Протасів Яр». 

Ідею про перейменування вулиці Волгоградської на честь Ратушного підтримала також депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова. 

«Герої помирають, але у нас тепер є важлива задача вшанувати пам'ять Романа Ратушного в просторі міста… Мені здається, це те, що кияни підтримають. І те, чого Рома заслуговує – вічна пам‘ять столиці», – наголосила вона. 

Читайте також: «Чим більше росіян ми вб’ємо зараз, тим менше доведеться вбивати нашим дітям», – з останніх слів Романа Ратушного

Раніше ГО «Захистимо Протасів Яр» також висунули пропозицію назвати майбутній парк на честь очільника організації.

«Ми становились, як організація, завдяки йому. Попри цю важку втрату, ми продовжимо справу Романа, ми продовжимо змінювати і розбудовувати наше суспільство, нашу країну, ми продовжимо боротися за Велику Соборну Україну. Ми обов‘язково розбудуємо парк в Протасовому яру. Парк, де на честь Роми висадимо дуб. Парк, який впевнені, буде носити ім‘я Романа Ратушного», – наголосили в організації.

Нагадаємо, на війні загинув відомий київський активіст Роман Ратушний. Він брав участь у боях під Києвом, на Сумщині та під Ізюмом. Його тіло змогли забрати лише через кілька днів після загибелі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!