Київ

У Києві протестували нову систему оповіщення, розроблену за аналогом тих, що працюють у США та Німеччині

1712 0
Мер Києва Віталій Кличко продемонстрував нові точки оповіщення, які встановили в Деснянському районі. Загалом у столиці планують встановити 630 таких точок.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Столиця удосконалює систему оповіщення населення про надзвичайні ситуації. Роботу над цим розпочали ще до повномасштабного вторгнення росії. Наявність такої системи в Києві зробить місто більш безпечним та готовим до різних надзвичайних ситуацій. За зразок взяті системи, що працюють у США, Німеччині та Польщі. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Нова система може працювати близько тижня без електропостачання – на своєму резервному обладнанні. Відтак, навіть в умовах відключення всіх операторів зв’язку ця система діятиме, адже керуватиметься автономно та із застосуванням штучного інтелекту. Це забезпечуватиме більш точне прогнозування надзвичайної ситуації та ефективніші плани реагування на неї», – підкреслив Віталій Кличко.

За його словами, перші об’єкти реконструйованої системи – 15 точок оповіщення – вже протестували у Деснянському районі столиці. А за два тижні до них додадуть іще 12. Загалом у Деснянському районі передбачено встановити 47 точок сповіщення. Усього ж по Києву – 630.

Читайте також: у КМДА пояснили чому не варто купувати підсніжники та проліски 

Нова територіальна автоматизована система оповіщення (ТАСЦО), окрім формування сигналу «Увага всім», дозволяє виконати адресне (індивідуальне на кожен гучномовець) сповіщення громадян у залежності від типу надзвичайної ситуації, її масштабу та прогнозу розвитку.

Така гнучка робота дає можливість в короткі терміни забезпечити організацію виконання необхідних дій населенням. – Індивідуально по кожному мікрорайону (зоні) та в оптимальний спосіб, що забезпечує мінімізацію можливих наслідків від тієї чи іншої надзвичайної ситуації.

Повідомляється, що усі роботи місто планує завершити до кінця 2024 року.

Нагадаємо, у міському застосунку «Київ Цифровий» удосконалили налаштування сповіщень про повітряну тривогу. Як налаштувати сповіщення на вашому телефоні читайте тут.

Ігор Ющенко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!