У Києві суд повернув громаді ділянки в центрі міста, якими незаконно володіли сторонні особи

1735 0
Вартість ділянок сягає понад 37 млн гривень.
Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

Господарський суд Києва повернув столичній громаді земельні ділянки на вулиці Архітектора Городецького у центрі міста, якими незаконно заволоділи сторонні особи. Вартість ділянок сягає понад 37 млн гривень. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Ці ділянки є прибудинковою територією двох житлових будинків та єдиним проїздом між ними. Крім того, на цій території розташовано  стратегічний технологічний об’єкт – споруди пересадочного вузла Київського метрополітену «Хрещатик» – «Майдан Незалежності», де будь-яке будівництво загрожувало б техногенною катастрофою з численними людськими жертвами.

Читайте також: У Києві створили ландшафтний заказник «Протасів Яр»

За інформацією прокуратури, зазначені земельні ділянки незаконно вибули з комунальної власності ще у 2009 році та неодноразово були об’єктами договорів купівлі-продажу між приватними фірмами. Так, прокуратура звернулася до суду з позовом про повернення земельних ділянок столичній громаді, який судом задоволено.

Рішенням господарського суду міста Києва від 12.07.2022 спірні ділянки повернули з незаконного користування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!