Київ

У Києві травень виявився найсухішим за весь час спостережень

710 0
Був зафіксований один температурний рекорд найтеплішої ночі.

У Києві травень 2023 року виявився найсухішим за весь час спостережень. Про це Центральна геофізична імені Бориса Срезневського повідомляє у Телеграмі.
 

"За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського середньомісячна температура повітря у травні в Києві дорівнювала +16,0°С, що на 0,2°С вище за кліматичну норму", - ідеться у повідомленні.

Найхолодніше у столиці було 6 травня, коли мінімальна температура під ранок опустилась до +5,2°С, а найтепліше – 18 травня, коли максимальна температура після полудня піднялась до +27,3°С. Було зафіксовано один температурний рекорд найтеплішої ночі 19 травня, коли температура повітря не опустилась нижче 17,7°С.

"Травень виявився найсухішим у Києві за весь час спостережень. Опадів на проспекті Науки, 37 випало лише 1 мм, або 1,5 % кліматичної норми", - наголосили в обсерваторії.

Зазначимо, у Києві та області літо починається зхорошої погоди: 2 червня без опадів, лише в другій половині дня ймовірний короткочасний дощ, місцями гроза. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. У столиці температура вночі 13-15°, вдень 26-28°; вночі 10-15°, вдень 23-28°.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!