Київ

У Києві цьогоріч хочуть виконати понад 145 енергоефективних проєктів в будинках ОСББ та ЖБК

569 0
Цього року в столиці планують виконати 145 енергоефективних проектів у будинках об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) за міською програмою співфінансування «70/30».
Фото: КМДА

Фото: КМДА

63 заявки на виконання різноманітних енергоефективних робіт відповідна конкурсна комісія прийняла цього року, ще 82 проекти, розпочаті минулого року, завершать у поточному. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що попри "нелегкі економічні обставини, спричинені війною", місто знайшло 200 мільйнів гривень на виконання енергоефективних робіт у житлових будинках.

«Енергоефективність була і є пріоритетом для міста, адже виконання таких робіт дозволяє не лише покращити комфорт і технологічність системи теплопостачання, а й суттєво зменшити вартість комунальних послуг. Кожен житловий будинок, що долучився до муніципальних програм співфінансування, є важливим пазлом у досягненні енергетичної незалежності міста, особливо коли воєнна агресія націлена на наші енергетичні системи. Тому цього року на енергоефективні роботи в житловому фонді Києва буде спрямовано майже 200 млн грн», – зазначив Петро Пантелеєв.

Завдяки програмі у житлових будинках мешканці можуть виконати наступні роботи:

- встановлення, капремонт та реконструкцію теплових пунктів;

- капремонт та утеплення фасадів;

- капремонт і теплоізоляцію дахів та підвальних перекриттів;

- заміну вікон та дверей на енергозберігаючі у місцях загального користування;

- капремонт (реконструкцію, модернізацію) внутрішньобудинкових інженерних мереж;

- встановлення будинкових лічильників теплової енергії та/або гарячої води;

- капремонт (реконструкцію, модернізацію) систем електричного освітлення із заміною освітлювальних приладів у місцях загального користування на енергоефективні та/або зі встановленням датчиків руху для регулювання освітленості в місцях загального користування;

- реконструкцію або технічне переоснащення систем електропостачання та/або теплопостачання та/або гарячого водопостачання із застосуванням відновлюваних чи альтернативних джерел енергії;

- капремонт (реконструкцію, технічне переоснащення) внутрішньобудинкового електричного обладнання;

- інші енергоефективні заходи.

Нагадаємо, цього року, щоб охопити більше проектів, прийом заявок продовжили на два місяці, і профільний департамент завершив цю роботу в кінці лютого. 

ТЕГИ: ремонт, 70/30

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!