Київ

У Києві відкрили виставку воєнної фотографії з колекції загиблого під Бахмутом військового

1004 0
Чоловік у мирному житті був фотографом, під час війни не полишив справи та створював фронтові знімки.

У Києві в галереї Д12 відкрилась фотовиставка Максима Бурди. З перших днів війни він добровільно вступив до лав ЗСУ, хоча був комісований через хворобу хребта.
 
У складі 3-ї ОШБр був оператором БпЛА, наводив артилерію на ворога. Позивний Максима – «Фотограф» (був відомим весільним фотографом у рідному Ковелі та Волині). Навіть на передовій не залишав улюблену справу – фотографував побратимів, їхній побут, роботу та життя "на нулі".
 
У листопаді 2022 створив канал в Telegram «Military photographer», присвячений воєнній фотографії. ЗСУ неодноразово публікували його роботи на своїх оф. сторінках. Після війни найбільше хотів організувати персональну фотовиставку воєнного фото за весь час свого перебування на військовій службі. 
 
Загинув 26 січня 2023 під час виконання бойового завдання біля Бахмута. Нагороджений орденом «За мужність», посмертно.
 
 
 
 
 
 
Фото: «Military photographer» / Telegram
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!