У Києві відновило роботу Посольство Північної Македонії

1100 0
Загалом до столиці повернулось чотири десятка дипломатичних відомств.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Посольство Північної Македонії відновило роботу в столиці України. Про це заявив міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі на спільному з українським колегою Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, передає «Укрінформ».

«Разом зі мною приїхали представники посольства, яке від сьогодні відновлює повномасштабну роботу», – сказав він.

Читайте також: ЄС ще може домовитися про нафтове ембарго, але є й інші інструменти

Додамо, що 25 травня відновило роботу Посольство Чехії в Україні. 18 травня поновило роботу в Києві посольство США.

Крім того, 14 травня в Міністерстві закордонних справ зазначили, що 39 іноземних представництв відновили свою роботу у Києві.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації запустило гарячу лінію для біженців з України за кордоном. Тепер українці, що перебувають у країнах Європи, зможуть дистанційно та оперативно отримати всю інформацію про: отримання статусу тимчасового захисту або інші правові підстави перебування на території іншої держави; допомогу із житлом і ресурсами підтримки з працевлаштування для українців; ведення бізнесу в 7 країнах ЄС (Польщі, Болгарії, Чехії, Словаччині, Словенії, Литві та Німеччині) та як згодом зробити релокейт в Україну.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!