Київ

У Києві встановлять меморіальні дошки видатним українським вченим

709 0
Витрати, пов’язані з виготовленням і встановленням меморіальних дощок, буде профінансовано за позабюджетні кошти.

Мер Києва Віталій Кличко підписав розпорядження про встановлення меморіальних дощок видатним українським вченим. Про це повідомляє Департамент суспільних комунікацій КМДА.

Зокрема, меморіальну дошку на честь видатного онколога Петра Олійніченка установлять на фасаді будівлі комунального некомерційного підприємства «Київський міський клінічний онкологічний центр», у якому він працював – на вулиці Верховинній, 69.

На честь українського видатного вченого в галузі оптики і лазерної фізики Марата Соскіна пам’ятний знак облаштують на фасаді будинку, в якому він проживав, – на Стратегічному шосе, 15.

Також на честь українського вченого-матеріалознавця, державного діяча, академіка Павла Кислого установлять меморіальну дошку на фасаді будівлі корпусу № 2 Інституту надтвердих матеріалів імені В. М. Бакуля Національної академії наук України, у якому він працював – на вулиці Автозаводській, 2.

Відповідні пропозиції було підтримано на засіданнях комісії з питань встановлення пам’ятних знаків у місті Києві.

Витрати, пов’язані з виготовленням і встановленням меморіальних дощок, буде профінансовано за позабюджетні кошти.

Нагадаємо, з приміщення Києво-Могилянської академії демонтували пам’ятну дошку, присвячену російському вченому Михайлові Ломоносову. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!