Київ

У Києві з фасаду будинку зняли 42-метрову рекламну конструкцію-змійку

714 0
Величезна конструкція знаходилася у зоні, де розміщення об'ємно-просторових елементів взагалі заборонено.
Фото: Управління з питань реклами КМДА / Facebook

Фото: Управління з питань реклами КМДА / Facebook

У Києві на одному з фасадів будівлі на вулиці Саксаганського демонтували 42-метрову рекламну конструкцію. Про це відзвітували в Управлінні з питань реклами КМДА. 
 
У комунальному підприємстві розповіли, що конструкція складалася з чотирьох окремих рекламних засобів, розміщених у 2 шари, втім такі розміри не завадили демонтажній бригаді прибрати її. Тепер конструкція зберігатиметься на складі комунальників.
 
«...Ця «змійка» встигла проповзти недалеко від пам’ятної таблички та закрити декоративні елементи фасаду, що є порушенням правил. Правилами заборонено закривати декоративні елементи фасаду і розміщувати вивіски і рекламні засоби на відстані менше 2 метрів від пам’ятного знаку», – додали в Управлінні.
 
Також там додали, що вулиця Саксаганського знаходиться у першій форматній зоні, тому рекламні засоби та вивіски можуть бути виключно у вигляді окремих об'ємно-просторових елементів, а конструкції у вигляді суцільних коробів-лайтбоксів й взагалі заборонені.
 
 

Додамо, у КМДА відзвітували, що із початку 2023 року в Києві демонтували вже понад 5,5 тисяч незаконно розміщених вивісок і рекламних засобів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!