Київ

У Києві з пам'ятника на Михайлівській площі зняли захисні мішки з піском

962 0
Захисні мішки з пам'ятника княгині Ольги вірогідно зняли для заміни новими.
Фото: @markmackinnon / Twitter

Фото: @markmackinnon / Twitter

У Києві з пам'ятника княгині Ользі, святому апостолу Андрію Первозваному та просвітителям Кирилу і Мефодію, що на Михайлівський площі, почали знімати захисні мішки з піском. Про це написав у Twitter кореспондент The Globe and Mail Марк Маккіннон, назвавши це «ознакою впевненості Києва у своїй протиповітряній обороні».
 
У коментарях під дописом припускають, що найімовірніше старий захист замінять новим, оскільки пісок у мішках за рік міг висохти.
 
Нагадаємо, знакові монументи Києва почали захищати від можливих руйнувань у перші дні повномасштабного вторгнення. Зазвичай, пам’ятки, залежно від їхніх розмірів, укривали мішками з піском або будівельними лісами, інколи комбінували метод.
 
Загалом, у столиці убезпечили від можливих руйнувань майже 30 монументів, серед яких 10 найстаріших об’єктів, які знаходяться на обліку в реєстрі пам’яток (пам’ятники Богдану Хмельницькому, князю Володимиру, Лесі Українці, Тарасу Шевченку тощо), а також додали ще 20 знакових об’єктів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!