Київ

У Києві зафіксували рекорд максимальної швидкості вітру

975 0
Швидкість вітру у столиці сягнула позначки у понад 65 км/год.
Туман у Києві. Фото: Українська правда

Туман у Києві. Фото: Українська правда

2 червня, у Києві зафіксували рекорд максимальної швидкості вітру. Ця цифра становить 65 км/год, що перевищує максимальне значення для цього дня у 2012 році. Про це повідомили у Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського.

«За даними спостережень Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського 2 червня у столиці максимальна швидкість вітру досягла рекордних 18 м/с (65 км/год)», – йдеться в повідомленні пресслужби.

Як зазначили у Центральній геофізичній обсерваторії, ця цифра перевищила на 2 м/с попереднє максимальне значення для цього дня, яке було зареєстроване у 2012 році.

До слова, історичний рекордний максимум швидкості вітру у столиці дорівнює 25 м/с (90 км/год) і утримується з далекого 20 березня 1881 року.

Раніше ми повідомляли, що цьогорічна весна увійшла у двадцятку найтепліших з 1881 року спостережень у столиці.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!