Київ

У Києві запустили флешмоб #відкрий_укриття

582 0
Так киян закликають подбати про власну безпеку.
Фото: ілюстративне/УНІАН

Фото: ілюстративне/УНІАН

Депутатка Київради та військова ЗСУ Аліна Михайлова запустила в мережі флешмоб з тегом #відкрий_укриття. Про це вона написала у своєму Telegram-каналі.

Таким чином вона закликає киян перевірити укриття у своєму районі. Зокрема, треба перевірити їх доступність і стан. Якщо укриття не відповідає нормам чи взагалі закрите, Михайлова закликає фотографувати його і викладати в соціальні мережі.

«Прошу всіх киян, зокрема лідерів суспільної думки долучитись до цієї історії. Нехай бачать, що нам не все одно, і що ми вимагаємо відповідальності. Нас має бути багато. Це питання наших життів і безпеки – єдиний справжній пріоритет нормальної місцевої влади», – написала Михайлова.
 

Нагадаємо, через закрите укриття у поліклініці в Деснянському районі внаслідок ракетної атаки  загинули троє людей, з них одна дитина, ще 11 зазнали поранень. Пізніше стало відомо, що в Деснянському районі міста загинули 33-річна жінка і 34-річна жінка з 11-річною дочкою. Усі вони не змогли потрапити у сховище, через те, що воно було під замком.

Читайте також: під час тривоги людям відмовляють у доступі до шкільних укриттів. У чому справа

До слова, Рада оборони Києва ініціює скликання 2 червня за участі керівників фракцій Київради та представників громадськості. Головна тема зібрання стане обговорення стану та використання споруд цивільного захисту у Києві.

Окрім цього міська влада залучить громадськість до перевірки доступу до укриттів. Група громадського моніторингу «Озон» збирає та надає Департаменту адреси укриттів, на які скаржаться мешканці. Наразі вже проведено низку спільних інспекцій. 
 
Щоб долучитися, звертайтеся на офіційну електронну пошту Департаменту муніципальної безпеки: [email protected].

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
Прошу всіх киян, зокрема лідерів суспільної думки долучитись до цієї історії. Нехай бачать, що нам не все одно, і що ми вимагаємо відповідальності. 
Можете кидати свої пости тут у коментарях чи в інших своїх соцмережах. Нас має бути багато. Це питання наших життів і безпеки - єдиний справжній пріоритет нормальної місцевої влади.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!