У Києві затримали керівника благодійної організації, який незаконно переправляв чоловіків за кордон

724 0
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
Фото умовне

Фото умовне

У Києві затримали двох чоловіків, які незаконно переправляли українців призовного віку через державний кордон. 

Джерело: Київська міська прокуратура

«Очільник благодійного фонду разом із спільником пропонували чоловікам призовного віку виїхати за кордон в якості волонтерів, шляхом включення їх до системи «Шлях». Свої послуги зловмисники оцінювали у розмірі 5 тис дол США з людини. Зокрема встановлено, що чоловіки збиралися переправити через державний кордон України двох громадян призовного віку. Зустрівшись із чоловіками на території міста Києва, зловмисники отримали частину грошових коштів у розмірі 5 тис. доларів як авансовий платіж. Ще 5 тис. доларів вони отримали від довіреної особи після проходження чоловіками до зони митного контролю. Одразу після отримання грошових коштів учасників схеми затримали», – пояснили там. 

Читайте також: Рух потягів Київ-Кишинів відновили після 24-річної перерви

За результатами проведеного обшуку у зловмисників вилучили грошові кошти, мобільні телефони та печатки. Наразі обом особам повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з заставою. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Нагадаємо, на Львівщині правоохоронці вдруге затримали зловмисника, що допомагав чоловікам незаконно перетнути кордон. Свої послуги він оцінював від 2 до 3 тисяч доларів США.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!