У Києві змінюють формат перепусток на транспортні засоби через часті підробки

3264 0
Нові перепустки працюватимуть з 1 вересня.
КИЇВ. ФОТО: КМДА

КИЇВ. ФОТО: КМДА

У Києві триває процес заміни перепусток для пересування транспортних засобів під час дії комендантської години. Перепустки нового формату запровадять вже з 1 вересня. Про це повідомив комендант міста, генерал-майор Віктор Плахтій.

Такі заходи спричинені частою підробкою перепусток та порушенням порядку пересування під час дії комендантської години. Саме тому нові перепустки матимуть складнішу систему захисту.

Читайте також: ФСБ підготувала два маріонеткові уряди на випадок захоплення Києва, − Washington Post

«Ми створили систему, щоб перепустками на транспортні засоби користувалися лише особи, які відносяться до підрозділів сектору безпеки та оборони України, критичної інфраструктури міста та органів державної влади. Цивільні особи, громадські організації, благодійні фонди, спілки, об’єднання, групи зазначеними перепустками забезпечуватися не будуть. Мешканцям та гостям міста Києва наполегливо рекомендуємо дотримуватися правил комендантської години та режиму світломаскування, які доводяться через міські засоби масової інформації, об’яви в громадському транспорті та повідомлення на дошках оголошень», – пояснив він. 

Додамо, що комендантська година в Києві триває із 23:00 до 05:00. Метрополітен у режимі перевезень працює із 06:00 до 22:00, наземний громадський транспорт – із 06:00 до 22:30.

Нагадаємо, ще у петиції, яка наразі набирає голоси, кияни просять скоротити комендантську годину, щоб довше їздив громадський транспорт. Наразі вона триває з 23:00 до 05:00, а пропонується, щоб починалась вона о 01:00. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!