Київ

У київській клініці Охматдит вперше використали ендокапсулу для обстеження дитини

864 0
Така капсула дозволить побачити слизову оболонку тонкого кишківника, яку іншими методами дослідження та її зміни побачити неможливо.
Фото: МОЗ

Фото: МОЗ

У київській клініці Охматдит вперше в Україні використали ендокапсулу для обстеження дитини. Про це повідомили у МОЗ.

Ендокапсула – це спеціальна камера, що дозволяє побачити слизову оболонку тонкого кишківника безболісно та безпечно. Під час обстеження пацієнт може вільно рухатися, гратися та навіть бігати й стрибати. Важливо, що її можна використовувати дітям з двох років. Через годину після проковтування капсули пацієнт може пити, а через три – їсти. 

«Ендокапсули є абсолютно безболісним та безпечним для пацієнта, адже капсула є одноразовою, під час дослідження капсула проходить самостійно шлунково-кишковий тракт і виходить природним шляхом», – кажуть у МОЗ.

Завдяки новітнім технологіям такі обстеження не будуть приносити стільки стресу для маленьких пацієнтів та для їхніх батьків та лікарів.

Раніше ми писали, що стіни дитячої лікарні "Охматдит" прикрасили муралами з картинами української художниці Марії Примаченко.

Фото: МОЗ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!