Київ

У київській мерії відкрили виставку, присвячену білоруським героям, які віддали життя у боротьбі з росіянами

819 0
Організували виставку благодійний фонд «Вільна Білорусь» спільно з музеєм «Вільна Білорусь з Україною в серці».
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У приміщенні київської мерії відбулася презентація проєкту «З Україною в серці», який присвятили білоруським героям, які віддали своє життя у боротьбі з рф, і тим, хто продовжує цю боротьбу. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

«Сьогодні головні герої України – це воїни, які захищають всіх нас! Білоруські патріоти також стали до боротьби з росією, оскільки у нас спільний ворог. Незалежність Білорусі складно уявити без вільної України. Бо і українці не зможуть почуватися у безпеці, допоки Білорусь не позбудеться російського ярма! Ми вдячні кожному, хто виборює право жити у вільному світі, де немає місця деспотизму та узурпаторам!» – розповів  керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

На виставці представлені портрети загиблих в Україні білоруських героїв, історії їхнього життя та подвигу.

За словами співорганізатора, директора БФ «Вільна Білорусь» Олексія Францкевича, незабаром виставку презентують у Литві та Польщі: «Головна мета – донести до європейців, що білоруси також віддають своє життя за безпеку всієї Європи. Сьогодні Україна – це форпост цивілізованого світу. Тому всі мають об’єднатися навколо України, щоб не дати рф занурити нас у середньовіччя», – сказав Олексій Францкевич.

Нагадаємо, від учора у Києві відкрилися дві нові виставки: на станції метро «Золоті ворота» працює інтерактивна виставказаснована на технологіях доповненої реальності – вона розповість про інструменти російської пропаганди, які рф використовує у висвітленні війни. У Софіївському соборі презентували ікони, написані на дошках з-під ящиків для патронів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!