У лікарні на Пилипа Орлика обстежуватимуть дітей з постковідним синдромом

4198 0
Якщо після Covid-19 зберігаються будь-які патологічні стани зі сторони різних органів та систем, але збудника не виявляють, то це можуть бути наслідки захворювання.

Діти віком до 18 років матимуть можливість комплексно обстежитися після перенесеного Covid-19 у дитячій міській клінічній лікарні Львова на вул. Пилипа Орлика. Про це повідомляє керівництво та лікарі-педіатри медзакладу.

Зі слів дитячого лікаря-нефролога Марти Секунди, якщо після коронавірусу зберігаються будь-які патологічні стани зі сторони різних органів та систем, але збудника не виявляють, то це можуть бути наслідки захворювання, що називають постковідним синдромом.

«Якщо помітили у ваших дітей симптоми порушення загального самопочуття – напади слабкості, болі в м’язах тощо, психоемоційні проблеми, в тому числі депресивні настрої, симптоми, пов’язані з ускладненнями дихальної системи, будь-які неврологічні прояви – болі голови, порушення зору, то слід обов’язково звернутися за консультацією до медичних спеціалістів», – каже вона.

Читайте також: Постковідний синдром. Скільки триває та на які ускладнення найчастіше скаржаться українці

Крім того, можуть виникати симптоми, що пов’язані з ураженням серцево-судинної системи, порушенням роботи шлунково-кишкового тракту й інших органів та систем.

Як розповів головний лікар дитячої лікарні Дмитро Квіт, кількість дітей із такими та іншими невідомими на сьогодні симптомами буде постійно збільшуватися.

«За річний період пандемії наша лікарня має власні спостереження щодо скарг та симптомів у дітей, які зверталися за допомогою після перенесеного Covid-19», – додав він.

У лікарні є можливість стаціонарного лікування із всебічними обстеженнями (лабораторними та інструментальними) на базі 3-го педіатричного відділення, що дає можливість залучати до консультацій вузьких спеціалістів педіатричного профілю, пройти курс гіпербаричної оксигенації у відділенні ГБО та спробувати новітні реабілітаційні технології у відділенні реабілітації.

Читайте також: Тих, хто перехворів на Сovid-19, турбують панічні атаки, втрата апетиту і дратівливість, – дослідження

Нагадаємо, що так званий «постковідний синдром», або тривалість проявів симптомів коронавірусної хвороби може тривати 12 і більше тижнів від початку захворювання. Симптоми можуть проявлятися з боку будь-якої системи організму пацієнта, але, перш за все, – це дихальна, серцево-судинна та нервова. Детальніше про це читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!