У Львівській інфекційній лікарні перестали масово тестувати на коронавірус

15474 0
Це пов’язано з тим, що виникали черги із тих, хто іде на планову госпіталізацію.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

У Львівській інфекційній лікарні припинили забір аналізів для ПЛР-тестів у амбулаторних хворих – тобто людей, які не лежать в лікарні. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила голова епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко.

Це, за її словами, пов’язано з тим, що виникали черги із тих, хто іде на планову госпіталізацію.

Читайте також: В Україні можуть запрацювати басейни, але Львівщина не відповідає критеріям послаблення карантину

«Не може в період епідемії бути черга, а тим більше не можуть у ній бути і хворі, і здорові люди. Пацієнти, які мають іти на планову госпіталізацію чи операцію, мають пройти обстеження у сімейного лікаря або у багатопрофільній лікарні, де планується госпіталізація», – пояснює Наталія Тімко.

Вона додає, що тест для тих, хто має планово лягти в лікарню чи на операцію, є безкоштовним.

«Уся первинна ланка (сімейні лікарі – ред.) сьогодні повинна забезпечувати обстеження. Окрім того, багатопрофільні заклади, де планується госпіталізація, теж можуть за потреби взяти матеріал для діагностики. Його відправляють у той же Львівський обласний лабораторний центр МОЗ», – каже Наталія Тімко.

Єдине, додає вона, що варто бути готовим до того, що на результати тесту доведеться чекати, можливо, і два тижні, тому що зараз є велика черга. Детальніше про те, чому у Львові найбільша кількість хворих на коронавірус і як це вплине на продовження карантину, читайте за посиланням.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!