У львівській лікарні прооперували хлопця, який 16 років жив із неправильно встановленим діагнозом

87872 0
Довгі роки батьки думали, що в хлопця ДЦП.
Фото: Львівська дитяча клінічна лікарня

Фото: Львівська дитяча клінічна лікарня

В ортопедо-травматологічному відділенні Львівської дитячої клінічної лікарні, що на вул. Орлика, прооперували 18-річного юнака із торсійною дистонією. Операцію на двох стопах провели успішно, то ж усі мають надію, що він матиме можливість ходити і жити повноцінним життя, йдеться на сторінці лікарні.

Читайте також: У лікарні на вулиці Орлика цьогоріч планують провести першу операцію з трансплантації у дітей

За словами мами прооперованого Володимира – Іванни, у дворічному віці синові почали відмовляти ноги. Лікарі, до яких вони зверталися, ставили різні діагнози, в тому числі міодистрофію. Та це не підтвердилося. Врешті, хлопцеві поставили діагноз ДЦП.

З цим родині довелося прожити 16 років, аж поки, за збігом обставин, мама не побачила по телебаченню програму про дитину зі схожими симптомами і не забила на сполох.

Коли дитину знову почали обстежувати, з’ясувалося, що діагноз був помилковий. Насправді, у Володимира – торсійна дистонія. Майже відразу, як хлопець почав прийому одного з препаратів, його стан відразу покращився – почав активно говорити, рухати руками та ногами.

Читайте також: Чорнобильська лікарня у Львові отримала хірургічне обладнання для дітей. Фото

Зі слів матері, після відмови медиків усіх лікарень в Україні, допомогти її синові погодилися у львівській дитячій лікарні на Орлика. Зокрема, Володимиру провели реконструктивні операції обох стоп.

Щоб мати можливість ходити і жити повноцінним життям хлопцеві будуть змушені провести ще кілька операцій з відновлення опорно-рухового апарату.

Нагадаємо, цього року в міській дитячій клінічній лікарні Львова, що на вул. Пилипа Орлика, запланували провести першу операцію з трансплантації у дітей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!