Львівські медики прооперували немовля з вадами черевної порожнини і серцем у правій частині

1607 0
Оперативне втручання тривало 3 години за участю операційної бригади з п'яти спеціалістів.

Львівські лікарі ОХМАТДИТу прооперували немовля із важкими вадами. У дитини органи черевної порожнини були у грудній клітці, а серце у правій частині. Про це повідомили на сторінці лікарні у Фейсбуку.

«Трьохденний малюк із Львівщини поступив до нашої лікарні одразу після свого народження із однією із найважчих вад розвитку -лівобічною діафрагмальною грижею та повністю недорозвиненою лівою легенею»,  йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Бог залишив мене живою, тому мушу жити». Історія медсестри, яка підірвалася на снаряді

Після обстеження дитини хірурги виявили повну відсутність одного із куполів діафрагми, що потребувало оперативного втручання з його пластики штучним матеріалом – сіткою, яка відділила органи грудної клітки від органів черевної порожнини. Оперативне втручання тривало 3 години за участю операційної бригади з п'яти спеціалістів.

Читайте також: У Львові лікують маму з дочкою, яким після обстрілів у Краматорську ампутували ноги

«Шлунок, кишківник, селезінка, ліва доля печінки розвивалися у лівій половині грудної клітки, що не давало можливості рости лівій легені. Тобто у дитини виражена гіпоплазія лівої легені, а серце у правій частині грудної клітки. Під час оперативного втручання нам вдалося перемістити черевні органи з грудної клітки туди, де вони мають природньо бути і відділити їх сіткою. Серце почало поступово зміщуватися на своє природнє місце»коментують в лікарні.

Фото Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!