У Львівській лікарні провели першу операцію із допомогою робота-хірурга Da Vinci

1148 0
Першим, кому провели операцію використовуючи новітнє обладнання став 50-річний мешканець Бродів
Фото: Фейсбук Лікарні швидкої допомоги

Фото: Фейсбук Лікарні швидкої допомоги

У Львівській лікарні швидкої допомоги провели першу операцію із допомогою хірургічної роботизованої системи Da Vinci. Учора прооперували діафрагмальну грижу, повідомлення про це розмістили на Фейсбук-сторінці медзакладу.

Першим, кому провели операцію використовуючи новітнє обладнання став 50-річний мешканець Бродів, його оперували 6 годин.

«У нього виявили діафрагмальну грижу та гастроезофагеальну рефлюксну хворобу. Частина шлунку через отвір у діафрагмі змістилась з черевної порожнини у грудну, викликаючи печію, болі при ковтанні та кровотечі. Умовний «клапан» між стравоходом і шлунком був відсутній. Медики Центру хірургії вирішили виконати операцію використовуючи систему Da Vinci», – йдеться у повідомленні.

Медики сформували новий «клапан». Операція тривала близько шести годин. Пацієнт перебуває в палаті інтенсивної терапії.

Читайте також: ПЛР, КТ та інші обстеження. Куди звертатися у лікарню швидкої допомоги у Львові

Лікарі додають, що операції з допомогою робота-хірурга більш точні, особливо у важкодоступних ділянках людського організму. Також це обладнання мінімізує пошкодження тканин пацієнта, зменшує кількість ускладнень у післяопераційному періоді.

Раніше операції з використанням такого обладнання виконували лише у приватних клініках. Нині це можливо у комунальному медзакладі.

Робот DaVinci складається з двох блоків: центра управління для хірурга-оператора та чотирьох роботизованих рук. Одна рука передає зображення на екран, дві – виконують дії лікаря, а четверта, фактично, є його асистентом. 

Нагадаємо, у лікарні швидкої допомоги робот-хірург Da Vinci прибув в середині листопада цього року із США. Його придбала одна із поштових компаній. Його застосовуватимуть при видаленні пухлин нирок, передміхурової залози, злоякісних новоутворень товстої та прямої кишки, а також у генекології та кардіохірургі.


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!