У львівській лікарні за рік врятували 6 тисяч постраждалих від війни цивільних

877 0
Медики рятували людей, що зазнали поранень через воєнні дії росії.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові в лікарні святого Пантелеймона Першого ТМО за рік війни допомогли 6 тисячам українців, що постраждали від війни. Про це у коментарі Tvoemisto.tv для проєкту «Хто я в цій війні» повідомив завідувач хірургічного відділення лікарні Гнат Герич.

«З перших днів  вторгнення ми працювали в посиленому режимі. Знакова цифра – 6 тисяч цивільних пацієнтів, які зазнали поранень через воєнні дії росії і яким вдалося допомогти в Першому ТМО. Цифри, можливо, не зовсім актуальні, бо щодня ця кількість зростає, але на закордонних конференціях, міжнародних виступах саме її я й озвучую», – зазначив він.

Читайте також: На першій лінії. Медик, який допомагає лікувати онкохворих діток під час війни

Хірург додав, що лише під час атаки на Яворівський полігон в лікарню одночасно доправили понад сотню пацієнтів. 

«Військова медицина кардинально інша, аніж цивільна. Перша ланка спрямована на те, щоб урятувати людині життя, а вже потім на її адаптацію. До війни в нас було заборонене переливання цільної крові – кров розділяли на компоненти, але ми це робили, щоби врятувати життя», – пояснив Гнат Герич.

За його словами, роботи побільшало в чотири рази. Тепер медики працюють переважно зі складними пораненнями. 

Читайте також: У Львові запустили проєкт про тих, хто на першій лінії допомагає перемогти у війні

Нагадаємо, що до річниці повномасштабного вторгнення, яке розпочалося 24 лютого 2022 року, редакція Тvoemisto.tv створила проєкт «Хто я в цій війні», де розповідатиме історії людей, які щодня наближають нашу перемогу. Детальніше про історію хірурга Гната Герича читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!