У Львівській опері відреагували на звинувачення Держаудитслужби в порушеннях на майже 18 млн грн

1935 0
У театрі звинувачення Держаудитслужби вважають необґрунтованими.
фото: stezhkamu.com

фото: stezhkamu.com

У Львівській опері вважають, що висновки, зроблені фахівцями Західного офісу Держаудитслужби за результатами аудиту, не відповідають реальній ситуації в театрі та є необґрунтованими. Про це йдеться у заяві театру.

Аудитори перевіряли діяльність театру за період із 1 січня 2017 року до 31 березня 2020 року. У театрі кажуть, що це була повторна перевірка. Під час першої аудитори за період із січня по березень 2017 року вивили незаконні видатки на виплату премій попереднім керівництвом театру в загальній сумі 507,4 тис. грн, утім ці витрати у театрі заперечують.

«Щодо виявлених "незаконних" видатків на виплату працівникам Театру доплат за розширену зону обслуговування та збільшення обсягу робіт в загальній сумі 906,7 тис. грн., зазначимо таке. Вказане питання неодноразово перевірялося різними контролюючими органами, зокрема працівниками Держаудитслужби, однак жодних порушень щодо виплати працівникам Театру доплат за розширену зону обслуговування та збільшення обсягу робіт не було встановлено», – вважають у театрі й додають, що аудиторський звіт та Акт ревізії окремих питань містять хибну інформацію стосовно діяльності закладу, що може негативно вплинути на подальшу роботу Львівської національної опери.

Читайте також: Львівська опера оприлюднила репертуар на вересень. Що цікавого підготував театр

Додамо, що Держаудитслужба вимагає у гендиректора театру Василя Вовкуна усунути порушення, а матеріали ревізії аудитори передали в НАБУ. Водночас у театрі кажуть, що за минули рік тут отримали рекордні прибутки від оренди та організації заходів. таким чином театр зміг сам на себе заробляти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!