У Львові вшанують пам’ять загиблих героїв та жертв російської агресії. Де дивитися

1117 0
Tvoemisto.tv транслюватиме захід на своїх ресурсах завтра, 22 квітня, о 17:00.
фото: stezhkamu.com

фото: stezhkamu.com

У Страсну п’ятницю, 22 квітня, у Львівській національній опері відбудеться особлива акція – вшанування пам’яті загиблих героїв та жертв російської агресії. Початок о 17:00. Tvoemisto.tv транслюватиме захід у себе на Фейсбуку та Ютюб-каналі.

Під час концерту окремі ряди партеру театру будуть вільними, а на кріслах (близько 100 місць) розмістять символічні квитки на концерт і квітки, як символ загиблих військових та цивільних, які ніколи більше не зможуть відвідати події театру чи принести квіти артистам. Зокрема, серед невинних жертв російської агресії – розстріляні в м. Ірпені біля Києва батьки головного диригента Львівської національної опери Івана Чередніченка.

Читайте також: Під час обстрілів в Ірпені загинув український актор

Упродовж концерту звучатиме «Stabat Mater» Дж. Б. Перголезі у виконанні камерного оркестру театру (солістки – Софія Соловій, Тетяна Вахновська, диригент – Юрій Бервецький) – музика, що протягом багатьох століть є найвідомішим мистецьким втіленням страждань Діви Марії перед розп’яттям Ісуса Христа. 

Нагадаємр, що в Ірпені поблизу Києва окупанти вбили подружжя – батьків керівника музичної частини Львівської національної опери Івана Чередніченка. Протягом кількох тижнів він і його сестра намагались відновити з’язок та розшукати батьків, які залишились в окупації поблизу Києва, утім згодом Іван Чередіченко повідомив, що його батьків вбили.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!