У Львівській опері за 106 мільйонів гривень зроблять сучасну сцену

2631 0
Модернізація триватиме впродовж двох років.
фото: stezhkamu.com

фото: stezhkamu.com

Міжвідомча комісія з питань державних інвестиційних об’єктів профінансує модернізацію обладнання сцени Львівського оперного театру. Про це ідеться на фейсбук-сторінці театру.

Гендиректор театру Василь Вовкун каже, що обладнання сцени працює вже 35 років, хоча розраховане на 15. За його словами, старе обладнання багато у чому обмежує можливості для постановок.

«Минулого року в нас працював німецький режисер Міхаель Штурм, який поставив оперу Вагнера «Лоенгрін», і його технічні вимоги ми не змогли виконати через застарілість обладнання. Надалі поляки ставитимуть «Турандот», наступного року мюнхенська постановочна група ставитиме «Алкіда» Бортнянського, також запланована постановка опери словацькою командою. Ми весь час маємо пояснювати, чому не можемо виконати той чи інший режисерський задум», – говорить Василь Вовкун.

Читайте також: Опера Лис Микита: сучасний бестселер

Тож за 106 млн 120 тис. гривень модернізують комплекс сценічної механіки, планшет сцени, електричні шафи, пульти керування, колосниковий настилу. Також куплять звукове обладнання, нову систему освітлення та меблі, встановлять нові вентиляційну та пожежну завіси тощо.

Роботи з модернізації відбуватимуться поетапно і мають завершитись у вересні 2022 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!