У львівському аеропорту відкрили виставку «Діячі України». Фото

2063 0
На вихідних у Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького презентували виставку «Діячі України» – проект про відомих українців, що популяризує українську історію та культуру мовою сучасного графічного мистецтва.
фото: Андрія Поліковського

фото: Андрія Поліковського

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зазначив під час урочистого відкриття: «Це настільки фантастично, коли кожна відома нам усім людина – це окремий образ. Ми звикли бачити видатних особистостей у звичних, знайомих нам усім портретах. А тут немає жодної картини, жодного образу, який був би схожим на інші, кожна ілюстрація є унікальною. Ця виставка склала на мене особисто феноменальне враження».

За словами модератора проекту Павла Гудімова, новий погляд на видатних особистостей, відтворений у плакатах, пропонує альтернативу шаблонним портретам зі шкільних підручників. Це перша виставка сучасних українських ілюстраторів, яка подорожуватиме по всій Україні і буде доступна кожному. Окрім цього колекцію з 23 портретів відомих діячів прийме у свій фонд бібліотека Конгресу США. Для популяризації проект представляють у публічних місцях. Виставка проходить за підтримки Адміністрації Президента України.


 

Таким чином, усіх=, хто потрапляє на львівське летовище, матимуть змогу ознайомитися із корифеями української культури.

Опублікувала Наталія Середюк

Фото Андрія Поліковського


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!