У львівському аеропорту застрягли десятеро іноземців, які приїхали навідати батьків. Оновлено

6221 0
Пасажири прилетіли до Львова вчора, 5 вересня.
Фото: Tursvit.info

Фото: Tursvit.info

У львівському аеропорту 10 іноземних громадян зі США, Канади та Німеччини добу не могли потрапити на територію України, щоб провідати своїх батьків. Їх не пропускали через умову, що дітьми громадян України вважають осіб до 18 років. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала одна із пасажирок Марія Ягла.

Читайте також: Україна заборонила в'їзд іноземцям на 30 днів

«Десятеро громадян США, Канади, Німеччини, які прилетіли в Україну відвідати своїх стареньких батьків, не можуть вийти з аеропорту. Всі вони мають законні, згідно з постановою КМК 641 від 27 серпня 2020 р, підстави для в'їзду в Україну як іноземні громадяни, які є родичами першої лінії громадян України», – зазначила Марія Ягла.

Як пояснила пасажирка, їм відмовляли у в’їзді через те, що іноземці, які їдуть до батьків-громадян України, мають мати до 18 років, хоча в самій постанові цієї умови немає.

«Кожен з них має всі необхідні документи, щоб в'їхати в Україну: свідоцтва про народження, про одруження, копії паспортів батьків, медичну страхівку, і т.п. Причина відмови не зрозуміла», – наголосила пасажирка.

Читайте також: Карантин в Україні ймовірно і далі продовжать

Раніше Держприкордонслужба пояснила під своїм дописом про умови для в’їзду іноземців, що «дитиною громадян України – є особа іноземця до 18-ти років, за наявності документів що підтверджує даний факт (наприклад: оригінал, нотаріально-засвідчена копія свідоцтва про народження дитини та ксерокопія паспортного документу громадянина України)». 

Близько 12 години 6 вересня іноземців пропустили на територію України.

Нагадаємо, що уряд України 26 серпня закрив кордони для іноземців терміном на 30 днів через зростання кількості хворих на Covid-19 в Україні. Відповідні зміни, які ініціювало МВС, стали для багатьох несподіванкою, бо заборона була введена буквально за три дні і без чітких пояснень. 

 

 

 

 

 

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!