У львівському парку вперше розмістили очеретяні гнізда для дослідження

950 0
Таким чином хочуть дослідити різноманіття та особливості біології перетинчастокрилих комах.
Фото: Парк Знесіння

Фото: Парк Знесіння

У Львові в парку «Знесіння» вперше розмістили очеретяні гнізда для дослідження  різноманіття та особливості біології перетинчастокрилих комах.

Джерело: Регіональний ландшафтний парк «Знесіння»

Аспірантка кафедри зоології ЛНУ імені Івана Франка, Софія Питель-Гута, розвісила гнізда-пастки для наукових досліджень біології ос родин Crabronidae, Sphecidae. Загалом розвішано вже 10 штучних гнізд, ще 7 з’явиться впродовж тижня.

«Це дослідження має наукову мету. Перетинчастокрилі комахи, до прикладу, оси, бджоли та інші, роблять свої гнізда в очеретяних трубках. Після цього аспірантка Софія Питель-Гута буде їх розбирати і визначати, який саме вид перетинчастокрилих зробив тут своє гніздо, як він розвивається та які його особливості. Тому просимо не перешкоджати науковим дослідженням та не ламати гнізда»,зазначив директор Регіонального ландшафтного парку «Знесіння» Тарас Микітчак.

Результати досліджень передадуть в архів парку Знесіння.

Нагадаємо, що 2 млн грн виділили на парк «Знесіння». За ці кошти планують провести облаштування системи водопостачання та водовідведення на території інформаційно-освітнього центру РЛП «Знесіння». 

________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!