У чоловіка, в якого підтвердився коронавірус у Львові, не було підстав лягати у лікарню

7874 0
Результату із Києва чекають у понеділок, щонайбільше у вітворок.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

У хворого на коронавірус чоловіка 1950 року народження у Львові тиждень тому забирали аналіз у приватній клініці. Після підтвердження інфікування не було підстав йому лягати у лікарню, тому що захворювання у нього протікало безсимптомно. Про це на брифінгу повідомив т. в. о. директора департаменту охорони здоров'я ЛОДА Андрій Васько.

Читайте також: В Україні одужав перший пацієнт із коронавірусом

На запитання журналістки Tvoemisto.tv, чи приватна лабораторія повинна була повідомити про випадок, Андрій Васько двічі повторив, що «у приватній частині реагування на карантин – це в компетенції кожної особи. Кожна людина має 2 тижні перебувати на самоізоляції. Якщо всі будуть дотримуватись правил самоізоляції, тоді ми досягнемо контролю над епідемією», - зазначив він.

За його словами, у чоловіка не було підстав лягати у медзаклад, він перебував у самоізоляції. При цьому його стан був задовільний і були відсутні будь-які симптоми.

Він зазначив, у приватних лабораторіях сотнями щодня по Україні роблять такі аналізи.

Із Києва прийде повторне лабораторне підтвердження, якщо результат буде негативним, то цього чоловіка можна буде вважати або вилікованим, або таким, що не хворів. Якщо позитивним – він далі перебуватиме в самоізоляції.

Читайте також: Скільки грошей Львівщина витрачає на боротьбу з коронавірусом

Нагадаємо, у Львові підтвердили перший випадок захворювання на коронавірус. Про це в офіційному Телеграм-каналі повідомив міський голова Андрій Садовий. Відомо, що вірус виявили у мешканця Львова, 1950 року народження, що 13 березня повернувся з Німеччини. Він сам медик. Хворий здав аналізи у приватній клініці, після чого їх відправили на діагностику у Київ. Результат виявився позитивним. Пацієнт уже одужав і симптомів хвороби не має. У його дружини результат на коронавірус був негативним. 

Водночас у МОЗ підтвердили інфікування коронавірусом у Львові. Там уточнили, що в Україні зафіксували станом на вечір 20 березня 41 випадок інфікування на коронавірус, 3 з них - летальні.
Наталя Лазарович

Христина Гоголь

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!