У Львові 3-річний хлопчик проковтнув різнокольорові магніти, які пошкодили кишківник

2800 0
5 магнітів продірявили кишківник, через що частину довелося видалити, а в кількох місцях – зашивати.
Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Минулого тижня у суботу до львівської міської дитячої лікарні, що на вул. Орлика, 4, потрапив 3-річний хлопчик, який проковтнув магнітні кульки від гри. Через сильні болі в животі та підозру на апендицит, його відразу госпіталізували та прооперували. Виявилося, що кульки в кількох місцях пошкодили кишківник і викликали перфорацію (прорив – ред.). Про це Тvoemisto.tv розповів заступник головного лікаря з медичної частини дитячої лікарні Роман Герега.

Читайте також: Шпильки, кульчики і навіть ложка. Що ковтають наші діти. Фото

За його словами, до складного випадку призвела неуважність.

«Удома 3-річний хлопчик бавився конструктором і під час гри кілька деталей проковтнув. Зі слів батьків, це сталося приблизно за 18 годин до операції. До лікарні дитина поступила зі сильними болями в животі. Вирішили негайно оперувати», – каже Роман Герега.

Під час операції лікарі помітили, що у кишківнику утворилися дірки, а поблизу них різнокольорові магніти. Усього їх було 5: два були ще в складках кишківника, а три посунулися далі у черевну порожнину. Вони й утворили отвори, тому частково кишку довелося видаляти, а у кількох місцях зашивати.

Зараз хлопчик почувається краще, його стан не загрожує ні здоров’ю, ні життю. Сьогодні ввечері або завтра зранку його вже переведуть з реанімації у звичайну палату.

«Даємо дитині ще високі дози антибіотикотерапії. Далі на нього чекає кількаденне лікування. Щонайменше 7 днів він ще перебуватиме в лікарні, під наглядом лікарів», – каже Роман Герега.

Читайте також: Як вчасно розпізнати апендицит. Дитячий хірург про перші симптоми

Нагадаємо, що на вихідних трирічна дівчинка проковтнула батарейку від ваги. 

Тvoemisto.tv уже писало, що робити батькам, якщо дитина проковтнула сторонній предмет.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!