У Львові дітям-переселенцям допомагає 5-річний волонтер, який з мамою евакуювався з Києва

1593 0
На вокзалі у кімнаті для переселенців Марина з Матвієм зустрічають мам з дітками, грають із ними в ігри, малюють, пояснюють, як дістатися безплатно за кордон або де залишитися у Львові.
Фото: ФБ/UNICEF Ukraine

Фото: ФБ/UNICEF Ukraine

У Львові 5-річний Матвій разом із мамою Мариною стали волонтерами, аби допомагати діткам, вимушеним переселенцям тимчасово облаштовуватися на новому місці. При тому, що хлопчик та мама самі лише нещодавно пережили складну евакуацію з Києва, повідомляє Дитячий фонд Організації об'єднаних націй UNICEF в Україні.

Читайте також: 1200 порцій за пів години. Як біля львівського вокзалу працює польова кухня

Після складної евакуації з Києва та постійних змін житла Матвій трохи замкнувся, почав гірше говорити, не хотів на вулицю. Щоб допомогти синові відновити взаємодію з навколишнім світом, Марина долучилась до волонтерів на вокзалі та взяла Матвія з собою.

У кімнаті для переселенців Марина з Матвієм зустрічають мам з дітками, грають із ними в ігри, малюють, пояснюють, як дістатися безплатно за кордон або де залишитися у Львові.

Волонтерство позитивно впливає на стан хлопчика. Адже це і спілкування, і вміння співпереживати, ділитися, піклуватися про інших.

Читайте також: «Хочу дихати своїм повітрям і допомагати вдома». Історія біженки, яка повернулася додому

Сьогодні Матвій сумує за домом і своїми іграшками, речами, своєю постіллю. Сумує також за друзями, адже на вокзалі щодня нові діти, тісний зв’язок налаштувати так швидко не вдається. Утім, це не заважає хлопчику будувати плани на час після перемоги. Насамперед – хоче відвідати всіх, хто запрошував, з ким перетиналися шляхи у цей складний час. А ще повернеться додому з новим членом сім’ї – тваринкою з притулку у Львові.

Нагадаємо, що у Львові з першого дня повномасштабного російського вторгнення до України волонтери збирають гуманітарну допомогу, спорядження та техніку для військових. Окрім цього, низка штабів опікується переселенцями, які вимушено опинилися у Львові. У чому зараз найбільша потреба, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!