У Львові – день пікетів: на акції вийшли молоді мами та зоозахисники

2286 0
Cьогодні, 31 липня, чергова сесія Львівської міської ради проходить у супроводі низки пікетів. На площі Ринок перед входом до Ратуші львів’яни організували відразу п’ять акцій протесту, вимагаючи, щоби депутати і керівництво міськвиконкому прислухалися до їхніх вимог. Вимоги – дуже різні: від захисту тварин до вимог припинити будівництво.
Фото Ю. Сівакової/Вголос

Фото Ю. Сівакової/Вголос

Висловити невдоволення роботою міських депутатів прийшли молоді мами з дітками, інформує ZIK. Вони скаржилися на захоплення приватною фірмою приміщення дитячого садочка на вул. Дністерській, 25. «Цю будівлю здали в оренду ще у 1996 році. Цього року нарешті закінчився термін договору. І замість того, щоб нам віддати нарешті приміщення, орендний договір знову продовжили. Наші діти вкотре залишились без садочка», – розповідає мешканка вул. Дністерської Віра Чайка.

Активісти Західноукраїнського товариства захисту тварин (ЗТЗТ) прийшли на пікет у підтримку проекту ухвали міськради «Про захист котів від жорстокого поводження» і вимагали структурних змін у діяльності ЛКП «Лев». «У Львові є служба відлову котів. Але тварин не стерилізують, а вбивають. Львів – європейське місто, то хай захищають тварин по-європеськи», – зазначає зоозахисник Наталія Вишневська.

Вчергове висловити своє невдоволення до міськради прийшли працівники ринку «Санта Барбара», які протестують проти будівництва трамваю на Сихів. Люди вважають, що це транспортне нововведення залишить їх без звичного місця торгівлі. Вони принесли плакати із гаслами «Кому війна, кому трамвай», «Вибори не за горами».

Проти забудови, яку вважають незаконною, протестували мешканці вулиці Сахарова. Люди розповідають, що на місці де зараз знаходиться дитячий майданчик (біля будинку № 70) планується будівництво багатоповерхівки. «Це – єдине місце, де ми ще можемо погуляти з дітьми. Ми власними силами стримуємо будівництво, але нас на довго не вистачить», – розповіла учасниця пікету.

Мешканці Левандівки теж вимагали припинити будівництво – у парку. За їхніми словами, на території місцевого парку (на вул. Повітряній,16) хочуть звести багатоповерхівку: «Нам відомо, що там хочуть збудувати багатоквартирний будинок, і на ці квартири вже навіть є покупці», – розповідає мешканка мікрорайону Анна Мармуляк.

Усі групи пікетувальників свої акції протесту супроводжували гучними скандуваннями, а згодом, об’єднавшись, всі активісти заспівали Гімн України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!