У Львові безкоштовно обстежуватимуть дітей з родимками. Кому необхідна консультація

1162 0
Лікарі у Львові запрошують обстежити дітей, що мають родимки чи папули.
ФОТО: GETTY IMAGES

ФОТО: GETTY IMAGES

У понеділок, 22 травня, спеціалісти дитячого діагностичного центру лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова безкоштовно обстежуватимуть та консультуватимуть щодо новоутворів шкіри у дітей – родимок, папул та вузлів.

Джерело: пресслужба ЛМР

Дитині необхідна консультація, якщо в неї:

  •  вроджені та набуті невуси (родимки шкіри);

  • папули та вузли, що стрімко розвинулись на попередньо незміненій шкірі;

  • травмовані невуси та ті, що кровоточать або гнояться.

У зоні ризику й діти, рідні яких хворіли на меланому. А також малеча зі світлим фототипом шкіри та великою кількістю родимок. Записатись на консультацію можна за номером: 0 800 333 003. 

Читайте також: У мешканки Львівщини виявили рідкісне захворювання. Що відомо

Нагадаємо, що за три місяці на Львівщині виявили 41 випадок меланоми, з них чотири пацієнти – на четвертій стадії. 

Для довідки

Меланома – агресивний рак шкіри. Зазвичай, захворювання розвивається з невеликих утворень: родимок, папул чи вузлів. Пухлина виникає з меланіну – пігменту, що захищає шкіру від шкідливого впливу ультрафіолетових променів. Перебіг хвороби безсимптомний. Розпізнати меланому можна лише з допомогою спеціального діагностичного обладнання. Хоча меланому вважають хворобою, що виникає в дорослих, діти також на неї хворіють.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!