У Львові безкоштовно проводитимуть перевірку на Гепатит С: де та коли?

6595 3
У четвер, 28 липня біля пам’ятника Т.Г. Шевченку (просп. Свободи) відбудеться Всеукраїнська адвокаційна кампанія «Гепатит С: вимагаємо ефективного лікування!». У межах акції відбудеться прес-брифінг, безоплатне тестування за допомогою експрес-тестів, консультування лікаря та розповсюдження інформаційних матеріалів та спеціальних бланків для діагностики. Про це інформують у прес-службі міськради.
www.absoluteworld.com

www.absoluteworld.com

Зокрема, об 13:00 год. відбудеться прес-конференція за участю представників обласного і міського управлінь охорони здоров’я.

З 12:00 до 17:00 год. у мобільній амбулаторії БФ «Салюс» (Іveco АА 5396 ОР) триватиме безоплатне тестування за допомогою експрес-тестів. Також передбачене консультування лікаря щодо діагностики та лікування гепатиту С та розповсюдження інформаційних матеріалів та спеціальних бланків для діагностики.

Організаторами акції є ВГО «Фундація медичного права та біоетики України», Альянс громадського здоров’я, ЛОБФ «Медицина і право» спільно з Управлінням охорони здоров’я Львівської міської ради, Департаментом охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, БФ «САЛЮС», Комісією з питань охорони здоров’я Громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації з метою донесення до органів влади і ЗМІ нагальної проблеми щодо необхідності виділення бюджетних коштів на лікування вірусного гепатиту С (ВГС).

У кампанії візьмуть участь представники неурядових організацій, а також представники органів влади.

Акцію «Гепатит С: гра на виживання» проводять, аби пояснити нагальну проблему щодо необхідності виділення бюджетних коштів на лікування вірусного гепатиту С. Бо, як зазначають організатори, лише 10% хворих, які потребують термінового лікування, можуть отримати його за державні кошти (станом на жовтень 2015 р. у Львівській області на диспансерному спостереженні з діагнозом «Хронічний вірусний гепатит «С» перебувало 1146 пацієнтів, з них потребувало лікування 560 хворих). Тому важливо, аби лікування було ефективним: 1) щодо лікарських засобів (схеми без софосбувіру менш ефективні та в кілька разів дорожчі); 2) щодо кількісних показників (не більше 3 тисяч курсів лікування на рік з державного та місцевих бюджетів не створюють необхідного впливу на епідемію); 3) щодо усіх верств населення, включно з уразливими верствами (подекуди доступ до лікування уразливих верств через стигматизацію обмежений, а вони мають вагомий вплив на епідемію).

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
11 Лютого, 2018 01:04
GRP-Pharmacy КОНСУЛЬТАЦИИ И ДОСТАВКА ПРЕПАРАТОВ ОТ ГЕПАТИТА С :
0-800-217-107
(звонок бесплатный)
30 Грудня, 2017 22:56
Павло Вылечим от Гепатита всего за 12 !!!
Софосбувир Даклатасвир
Все в заводских упаковках с голограммами.
Страна производитель: Египет,Индия
возможна доставка курьером.
0967772726
0968333318
Сотрудничаем с врачами и представителями!
22 Листопада, 2016 12:08
cristalia Наше суспільство ніяк не може зрозуміти що потрібно боротися з цією хворобою починаючи з себе, регулярно обстежуючись та інформувати своїх близьких спонукати їх на пізнання хвороби. Добре що в нашій країні є науково-практичні конференції з питань ВІЛ-інфекції/СНІДу які проходять щороку і інформують суспільство, читала про такі ось тут [***]s://unaids.org.ua/ua/vazhlivi-podiji/natsionalna-konferentsiia-z-pytan-vil-infektsii-snidu-v-ukraini
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!