У Львові через Covid-19 на дистанційне навчання перевели учнів 33 класів

1972 0
Минулого тижня кількість класів, які почали навчатися онлайн, була наполовину меншою.
Photo by Ivan Aleksic on Unsplash

Photo by Ivan Aleksic on Unsplash

У львівських школах через захворювання на Covid-19 на дистанційну форму навчання вже перевели 33 класи. При тому, що минулого тижня кількість класів, які почали навчатися онлайн, була наполовину меншою, а саме 14-ть. Про це повідомили у ЛМР.

Читайте також: Covid-щеплення на Львівщині вже отримали понад 250 дітей

«Ситуація із поширенням коронавірусу у закладах освіти змінюється. До прикладу, минулого року більше хворіли педагоги, то зараз – діти. Минулого тижня було 11 працівників закладів освіти із Covid-19, станом на сьогодні їх є 13. Динаміка по учнях значно разючіша: минулого тижня хворих було близько 17, то сьогодні – 48. Відтак, минулого тижня 14 класів перейшли на дистанційну форму навчання, зараз ж таких класів є 33», – каже керівниця управління освіти Львова Зоряна Довганик.

Щоб зробити вибірку поширення Covid-19 у закладах освіти, сьогодні у школі №99 та дитячому садочку №133 провели експрес-тестування на коронавірус. Проте, жодного позитивного не виявили.

Зокрема, сьогодні медпрацівники провели експрес-тестування усім невакцинованим працівникам школи та учням двох десятих класів, а також вихователям дитсадка.

У Львові продовжують вакцинувати від Covid-19 дітей. Станом на цей тиждень провакцинували 261 дитину. Поки що вакцинація від Covid-19 стосується лише тих дітей, які виїжджають за кордон на навчання або мають хронічні недуги.

Читайте також: За яких умов школи перейдуть на дистанційне навчання. Критерії МОЗ

Нагадаємо, на Львівщині збільшується кількість хворих на Covid-19. Заповненість ліжок у стаціонарах зростає щодня і на сьогодні становить понад 23%. Проте, як наголосили у МОЗ, учні 1-4 класів та вихованці садочків зможуть відвідувати заклади, де вакциновано 80% персоналу, не залежно від рівня епідемічної небезпеки. На дистанційне навчання школи Львова можуть перейти у тому випадку, коли 50% учнів будуть перебувати на самоізоляції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!