У Львові через міський центр зайнятості знайшли роботу тільки 15 біженців

2398 0
Лише десята частина біженців, які приїхали до Львова, шукають роботу через міський центр зайнятості. Наразі у Львові статус безробітних отримали 34 кримчан, 9 донеччан та один луганчанин, натомість працевлаштовано 12 людей з Криму, двох з Донецька та одного луганчанина.
Фото: blogs.usyd.edu

Фото: blogs.usyd.edu

«З початку року в міському центрі зайнятості ми спілкувалися десь з 400 людьми, які приїхали до Львова, а послугами центру скористалась напевно 1/10 з них. Для загального показника ринку праці, коли маємо в місті на обліку 5 100 безробітних, це невеликий відсоток, що не має значного впливу», – розповів tvoemisto.tv директор Львівського міського центру зайнятості Олег Рісний. Працевлаштовуються приїжджі на різні професії: секретар, продавець, сеціаліст державної служби, психолог, дизайнер, прибиральниця, швачка та багато інших.

«Складніше з тими, хто вдома виконував високофахові функції, і хотів би роботу з відповідною оплатою тут. Але з такими вакансіями в місті складно і для львів’ян. Дехто, наприклад, отримує виплати та не проводить інтенсивного пошуку роботи. Зрештою, є люди, які дуже сподіваються повернутися додому та ті, які ще не визначились, чи хочуть тут шукати роботу. Тому я б не ставив штампів і не узагальнював», – додав Олег Рісний.

 Наразі у Львові статус безробітних отримали 34 кримчан, 9 донеччан та один луганчанин. Призначено матеріальну допомогу по безробіттю 31 кримчанину, 8 мешканцям Донеччини, одному – з Луганщини. Працевлаштовано 12 людей з Криму, двох з Донецька та одного луганчанина. Частина приїжджих також проходить навчання з кошти фонду центру зайнятості.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!