У Львові чадним газом отруїлися п’ятеро людей. Як вберегтися від небезпеки

1233 0
Серед постраждалих – двоє дітей.
Фото: Власно.info

Фото: Власно.info

У Львові через отруєння чадним газом до медзакладів госпіталізували п’ятьох осіб. Зокрема, трьох дорослих та двох дітей. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Випадок стався 19 січня, близько 19:30 год у квартирі чотирьохповерхового будинку на вул. Городоцькій, 297 у Львові. Чадним газом отруїлися п’ятеро осіб, серед них троє дорослих – жінка 1977 року народження, чоловік 1964 року народженя та жінка 1985 року народження, та двоє дітей – хлопець 2006 року народження та та хлопець 2013 року народження. Постраждалих госпіталізували у медзаклади міста. Зокрема, чотирьох осіб у стані середнього ступеню важкості, а 16-річного хлопця – у важкому стані. 

Квартира обладнана ПГ-4 та газовою колонкою. Аварійна бригада «Львівгазу» тимачасво призупинила подачу гашу до житла. Встановлюються обставини події.

Додамо, що на початку січня від отруєння чадним газом постраждали п'ятеро львів'ян, серед яких була одна дитина. Минулого тижня двоє людей отруїлися чадним газом у квартирі в центрі Львова. 

Довідково

Чадний газ – це вбивця без кольору та запаху, тому варто обов’язково перевіряти справність опалювальних приладів, тягу в коминах, вивчити правила поводження з різними типами опалювачів.

Першими ознаками отруєння чадним газом є головний біль і нудота, може бути втрата свідомості. Першими на отруєння реагують діти та вагітні жінки, а також люди з легеневими та серцево-судинними захворюваннями. Характерними ознаками отруєння чадним газом є блідість шкіри і при цьому – почервоніння обличчя.

Якщо є підозра на отруєння чадним газом, перш за все потрібно відчинити вікна і двері, а вже тоді зайнятись евакуацією потерпілих. Госпіталізація в стаціонар має бути обов’язковою.

Щоб запобігти отруєнню львів’янам радять:

  • надавати працівникам ПАТ «Львівгаз» змогу обстежити та почистити димові і вентиляційні канали в помешканні;
  • дотримуватись правил безпеки газопостачання: забезпечувати приток свіжого повітря, перевіряти справність димових вентиляційних каналів тощо;
  • не користуватися газовими приладами у ванних кімнатах, оскільки вони спалюють кисень у приміщенні й утворюються важкі продукти, які не виходять через вентиляційний канал;
  • переконуватися у наявності тяги перед запалюванням газового приладу;
  • слідкувати за допуском повітря у приміщення через кватирку чи провітрювач у пластиковій рамі, особливо взимку;
  • не користуватися газовою плитою для обігріву приміщення;
  • не залишати прилади опалення без нагляду під час сну.

 

Нагадаємо, що пластикові вікна можуть спричинити отруєння чадним газом.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!