У Львові чоловіка після вибуху снаряду прооперували за допомогою пристрою з доповненою реальністю

16627 0
Біля чоловіка розірвався снаряд.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Лікарі Першого ТМО Львова прооперували чоловіка, біля якого розірвався снаряд. Щоб вилікувати пацієнта, медики застосували пристрій доповненої реальності, яких на всю Україну є лише чотири. Як повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації, для надання максимально якісної допомоги львівські медики залучили також колег з інших клінік та навіть країн, які мають досвід у лікуванні таких травм.

Операцію провели з допомогою пристрою доповненої реальності американської компанії RealWear, що лише з'явився в Україні.

«Пацієнт потрапив до нас тиждень тому зі столиці з важкою мінно-вибуховою травмою. У нього були пошкоджені осколками руки, гомілки тощо. Наші лікарі двічі прооперували чоловіка. На щастя, зараз ми спостерігаємо позитивну динаміку реабілітації, тобто загальний стан стабілізується», – повідомила лікарка-анестезіолог першого територіального медичного об’єднання Леся Пелещак.

Такий сучасний пристрій обладнаний потужною камерою з функцією зближення, двома мікрофонами та прикріплюється на голові у лікаря. Пристрій працює з допомогою інтернету та керується голосом. При цьому можна залучати до консультацій людину у будь-якій точці світу.

Медики зауважують, що це унікальна річ, що дозволяє працювати та отримувати рекомендації від закордонних колег у момент операційного втручання. Нову технологію вже випробували в країнах Скандинавії, натомість в Україні з таким пристроєм працюють вперше. Один апарат є у Львові, ще три – у Києві.

Новітній апарат доповненої реальності є приладом першого покоління (HMT-1) американської компанії RealWear, який пройшов всі випробування та перевірений за останні 6 років в країнах Європи та США. Він незамінний саме при лікуванні пацієнтів з військовими пораненнями.

Фото з сайту ЛОВА


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!