У Львові перевірять будинки з пічним та газовим опаленням

2836 0
Це зумовлене частими випадками отруєння чадним газом.
enugg.com

enugg.com

У Львові проведуть позапланову перевірку справності димовентиляційних каналів у будинках, де є пічне та газове опалення. Також перевірять наявність витяжок. Відповідне розпорядження підписав в. о. міського голови Геннадій Васьків, повідомляє прес-служба ЛМР.

Перевірки проводитимуть профільні комунальні служби спільно з фахівцями ПАТ «Львівгаз». До них долучать і керівників ОСББ та ЖБК.

Зазвичай комунальники перевіряють димовентиляційні канали двічі на рік – на початку та по завершенні опалювального сезону. Додаткова перевірка зумовлена частими випадками отруєння чадним газом – з початку року у Львові від таких отруєнь померли 7 людей.

Загалом у львівських будинках є 133 499 димових каналів та 301 666 вентиляційних каналів.

Читайте також: Доглядачі коминів: як працюють львівські сажотруси. Фоторепортаж

Як розповіли Tvoemisto.tv у ПАТ «Львівгаз», є елементарні правила, що можуть врятувати життя. Перш за все, потрібно забезпечити доступ повітря в приміщення, де працюють газові прилади: хоча б привідкрити вікно, а краще – встановити на вікна провітрювачі. По-друге, варто перевіряти тягу в димовентиляційних каналах: для цього потрібно піднести до отвору каналу смужку паперу – якщо вона прилипає, то тяга є, якщо ні, то користуватись газовими приладами не можна.

Окрім того, у помешканні можна встановити сигналізатори чадного газу.

«Є дуже багато таких сигналізаторів, вони не є дорогі. Але, як і з іншою технікою, треба задуматись, якщо датчик дуже дешевий – відповідно, він не дуже якісний», – кажуть у «Львівгазі».

Читайте також: Пластикові вікна можуть спричинити отруєння чадним газом

В інтернет-магазинах України можна знайти сигналізатори чадного газу за ціною від 400 грн до кількох тисяч гривень. Деякі з них працюють на батарейках, є такі, що живляться від мережі. При купівлі сигналізатора, варто звернути увагу на те, якою є нижня межа його спрацювання, на які параметри він реагує та, головне, на те, чи має виробник сертифікат якості та відповідності державним стандартам, що видаються ГУ ДСНС.

Нагадаємо, 11 січня у Львові на вулиці Дорошенка від отруєння чадним газом померла пара 21-річних туристів з Києва. Крім того, сьогодні, 16 січня, на вулиці Остроградських, 8 отруїлося шестеро людей, троє з яких – діти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!