У Львові друзі Остапа Лозинського збирають пожертви, щоб видати його роботи

2751 0
Згодом у Львові планують створити фонд Остапа Лозинського.
Фото: Natalia Kristieva

Фото: Natalia Kristieva

У Львові друзі та рідні Остапа Лозинського збирають пожертви, щоб видати роботи художника, які він не встиг, та зробити виставки. Для цього відкрили тимчасові рахунки, на які можна допомогти коштами. Про це написав у Facebook художник Роман Зілінко.

Читайте також: Він дуже поспішав жити. In memoriam Остап Лозинський

«Він завжди дбав про кожного з друзів: допомагав, видавав, робив виставки, радив, ділився, обдаровував, і дарував просто свій час, працю, увагу, настрій і ще те чого не перелічити...Тепер наш час віддячуватися. Остап не лишив жодного свого каталогу чи альбому, свої персональні виставки усі робив власним коштом. Тепер нам треба це робити», – написав він.

Згодом друзі та рідні митця планують створити фонд Остапа Лозинського, щоб у такий спосіб вшанувати його пам’ять та показати іншим його мистецький світ – ікони, живопис, графіку, колекції. Наразі усі пожертви просять перераховувати на реквізити тимчасових карток.

Додамо, що у п’ятницю 14 січня у Львові презентують книжку, над якою Остап Лозинський працював в останні місяці свого життя. Ще одна книжка наразі додруковується.

Нагадаємо, що унаслідок ускладнень коронавірусної хвороби відійшов у вічність відомий художник та іконописець Остап Лозинський. Тvoemisto.tv зібрало спогади про митця. Що він любив, про що мріяв, якими були його останні слова, читайте у матеріалі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!