Університет МВС готовий звільнити приміщення на Кривоноса для створення музею Шептицького

2572 0
Настоятель храму Блаженного Климентія Шептицького о. Севастіян акцію протесту наразі відкладає.
фото: Ольга Коваль

фото: Ольга Коваль

Міська рада знайшла приміщення, які можна передати університету МВС, звільнивши місце на вул. Кривоноса, 1 для музею Андрея Шептицького. Про це повідомляю РІСУ з посиланням на о. Севастіяна Дмитруха.

«Минулого тижня міська рада представила кілька приміщень для передачі університету МВС. Йдеться про ті, що на вул. Щепкіна (700 кв. м), вул. Каліча Гора (1200 кв. м), а також вул. Замарстинівській. Університету деякі підійшли, тож сподіваємося, що незабаром збереться комісія чи робоча група, щоб випрацювати акти чи документи що до того, як і які саме приміщення передати», –  каже він.

За словами о. Севастіяна, він зустрічався з суддею Шевченківського районного суду Львова з приводу приміщень, які є на вул. Кривоноса, 4 і на вул. Січових Стрільців, 12. Для нього передають приміщення на вул. Кривоноса, 4. Натомість суд готовий звільнити свої приміщення (900 кв. м) для університету.

Додамо, що у лютому 2017 року створили юридичну особу – Музей митрополита Андрея Шептицького. Засновники музею – Курія Львівської архиєпархії УГКЦ та директор музею о. Севастьян (Дмитрух).

Читайте також: Портрет Шептицького на смітнику. Як священник у Львові рятує пам’ятки

Нагадаємо, що ініціативна група на чолі з отцем Севастіяном Дмитрухом просила Львівський університет внутрішніх справ передати приміщення для створення музею на вул. Кривоноса, 1. В інакшому випадку активісти планували почати протести. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!