У Львові говорили про Франка по-новому. Відео із проєкту «POETY. Діалог поколінь»

1610 0
Головний концерт відбудеться 8 жовтня о 19:30 у Львові, у Ennio Even Square (вул. Джерельна, 22).
Фотоскрін із відеодискусії

Фотоскрін із відеодискусії

У Львові уже провели першу відеодискусію у межах унікального музично-поетичного проєкту «POETY. Діалог поколінь». Учасниками дискусії стали класик сучасної літератури, член літературного угрупування «Бу-Ба-Бу», Юрій Андрухович і молодий та амбітний Дарій Лажневський. Модератором був директор Дому Франка Богдан Тихолоз.

Поети різних поколінь зібрались вдома у поета-класика української літератури, у Домі Франка, для того, аби поговорити про те, яким Франко є для них, за що вони його люблять та не люблять, чи вплинула Франкова творчість на їхню.

Проєкт «POETY. Діалог поколінь», ідейною натхненницею та головною виконавицею якого є українська музикантка Соломія Чубай, присвячений власне тому, щоб розкрити постаті класиків української поезії по-новому. У 2021 році свої ювілеї святкували б, серед інших, Юрій Клен, Дніпрова Чайка, Іван Франко, Микола Вінграновський, Леся Українка та Павло Тичина, до них доєднується також батько Соломії, як символічний об’єднуючий елемент – Грицько Чубай. 

«Ми знімаємо з поетів вишиті рушнички, ми розповідаємо про те, що вони, як і ми, жили, сміялись, дружили та, головне, любили. І це дуже важливо – показати, що поети були такими самими як ми», – говорить Соломія Чубай.

У межах проєкту відбудуться кілька відеодискусій із поетами-сучасниками, а у підсумку створять унікальний музичний альбом, у якому оживе поезія. Поезія звучатиме у супроводі симфонічного оркестру «INSO-Lviv» під керівництвом диригента Євгена Крука, музикантів Ігора Гнідина, Андрія Кохана, Тома Луголообі та Сашка Главацького – голосом Соломії Чубай.

Концерт відбудеться 8 жовтня о 19:30 у Львові, у Ennio Even Square (вул. Джерельна, 22). Проєкт реалізується за підтримки Українського Культурного Фонду. Квитки можна придбати тут.

Партнерська публікація

Відео: Соломія Чубай

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!