У Львові хлопцеві приживили відсічені пальці руки

853 0
Реплантація – це повторне приєднання мікрохірургічним способом відсіченої кінцівки або її частини.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Хірургам лікарні Святого Пантелеймона вдалося приживити хлопцю відсічені пальці руки. Хоча шанс на вдале приживлення був невисокий – лише 40%, адже пальці відсікло на рівні згину. Про це повідомилил у Першому ТМО.

21-річний Володимир працює вантажником в рідному місті Яворів, що на Львівщині. Одного разу через роботу травму він вже втратив безіменний палець, тоді медики не змогли врятувати фалангу. Цього разу повторний інцидент трапився коли хлопець розвантажував машину з величезними брусами. Колода вагою в 200 кг впала і притисла руку в рукавиці.

Читайте також: Американський хірург у Львові пересадив нирку від батька до сина

У львівській лікарні хлопцеві одразу зробили рентген та взялись за реплантацію пальців – 5 годин роботи. Складність проведення такої операції у випадку Володимира в тому, що його пальці були відчленовані на рівні згину. В медзакладі пояснили, що чим далі фаланга від кисті, тим більше дрібних судин товщиною всього з людську волосину і тим важче її приживити.

Реплантація – це повторне приєднання мікрохірургічним способом відсіченої кінцівки або її частини. Це вдається менш ніж у половині подібних випадків.
Водночас пройшло три місяці від операції Володимира. Приживлені пальці повноцінно функціонують. Попереду у нього ще одна операція з реконструкції сухожиль, яка потрібна для покращення функцій згинання та розгинання кисті руки.

Нагадаємо, що за перші три місяці 2023 року в Україні вже виконано 124 органні трансплантації, серед них – 35 провели львівські медики. У 2022 українські лікарі провели 384 трансплантації органів, збільшивши кількість проведених операцій на 20 % у порівнянні навіть із довоєнним 2021 роком.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!