У Львові хочуть облаштувати ще одне озерце

2520 0
Водойму на перетині вулиць Липинського – Лінкольна, на одному з берегів якої минулого року незаконно намагались збудувати автозаправку, планують облаштувати і перетворити на відпочинкову зону. На це потрібно близько 400 тисяч гривень.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

Про це під час апаратної наради з управлінцями Львівської міської ради 27 серпня повідомив заступник голови Шевченківської районної адміністрації Михайло Космина, пише ZAXID.NET.

Він розповів, що працівники Шевченківської адміністрації разом із управлінням екології та благоустрою ЛМР провели обстеження водного об’єкту після звернення однієї з мешканок житлового кварталу на вул. Липинського у Львові. З його слів, після кількарічного перебування в оренді у одного з львівських підприємств, водойма перебуває у поганому стані.

Читайте також: У львівському парку біля озера хочуть облаштувати пляж

«Відомо, що озеро було у тимчасовому користуванні акціонерного товариства шкіряне підприємство «Світанок», угода про оренду з яким закінчилась минулого року, а зараз воно у такому стані, що потребує догляду», – пояснив Михайло Космина.

Він розповів, що Шевченківська райадміністрація звернулась до громадських організацій та до церкви святого Луїджі Оріоне на вул. Лінкольна (церква неподалік озера ,- ­ ред.)  щоб вони, за можливості, взяли під свій патронат згадане озеро і привели його до належного стану. «Однак, вони відмовились - не мають на це коштів. Тому ми написали заяви на голову бюджетної комісії ЛМР, на департамент фінансової політики ЛМР, і просимо виділити 400 тис. грн на облаштування відпочинкового озера, як того хочуть львів’яни», – заявив Космина.

Керуюча справами виконкому ЛМР Марта Литвинюк, яка тимчасово виконує обов’язки голови Львова дала розпорядження управлінцям внести питання про виділення 400 тис. грн на облаштування озера на вул. Липинського до бюджету міста на наступний 2015 рік.

«Цього року ми вже не зможемо знайти грошей, у міста зараз багато проблем, які потребують великих коштів, тому мусимо перенести це питання аж на наступний рік», – пояснила Марта Литвинюк.

Нагадаємо, у березні невідомі осушили водойму на вул. Липинського, 27 у Львові і намагались облаштувати там будмайданчик для зведення автозаправки. Зусиллями громадських активістів та чиновників незаконні дії було зупинено.

Загалом у Львові розатшовано 82 водних об’єкти. Втім більшість не придатні для відпочинку, адже мають технічну воду. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!