У Львові хочуть змінити порядок встановлення пам’ятників, а львівські виші – серед найкращих у світі. Головне

825 0
Коротко розповідаємо про головні події доби.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Палаці залізничків запрацює новий центр вакцинації населення від Covid-19. Пріоритетною категорією будуть працівники Львівської залізниці, але вакцинуватися зможуть усі охочі. Центр розпочне роботу 6 вересня. Для вакцинації використовуватимуть вакцини «AstraZeneca» та «Pfizer», а в надалі і «CoronaVac».

У Львові поблизу Оперного театру хочуть збудувати кафе-бар. Йдеться про будівництво на площі Князя Ярослава Осмомисла, 3 – площі Звенигородській,4, неподалік від ринку «Добробут». За видачею містобудівних умов та обмежень на будівництво кафе-бару звернулась компанія, яка уже звела один самобуд на площі Ярослава Осмомисла.

Читайте також: У Львові відкриють новий дитячий садок на 130 місць

Два львівські виші опинилися серед найкращих університетів світу. Жyрнaл Times Higher Education oпyблiкyвaв 18-й щoрiчний міжнародний рeйтинг крaщих вузів, у який ввійшли вiдрaзy 10 вищих нaвчaльних зaклaдiв з Укрaїни. 

У Львові, на вулиці Драгоманова, 58, пустує пам’ятка архітектури – вілла відомого львівського правознавця Юліана Макаревича. Її у 1909 році збудували у стилі романтичної сецесії за проєктом архітектора Людвіка Вельтце. Тvoemisto.tv з власних джерел стало відомо, що київська компанія має намір перепродати будівлю та територію довкола неї одному з львівських бізнесменів.

В Офісі президента Зеленського хочуть перейменувати Україну. Спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович заявив, що змінив би назву держави на «Русь-Україна», щоб відібрати бренд «руських» у Російської Федерації. 

Читайте також: Ярославівна. Як вихователька у львівському садочку стала дітям другою мамою

У Львові пропонують змінити порядок встановлення пам’ятників. За словами головного міського архітектора Антона Коломойцева, процедура встановлення скульптур не передбачає громадського обговорення.

Чому пам’ятник Францу Ксаверу Моцарту виглядає «чужинцем». Автор скульптури Себастьян Швайкерт розповів, які образи закладені у пам’ятнику, чому композитор має дві ліві ноги, чудернацьку перуку та велетенську руку.

У Добротворі Червоноградського району попрощалися із загиблим на війні Героєм Романом Задорожним. 27-річний військовий був вбитий російськими бойовиками під час обстрілів 30 серпня біля міста Попасна Луганської області.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!