На базі виставкового центру чи стадіону. У Львові можуть відкрити центр для масової вакцинації

2764 0
Такі центри планують відкривати на базі великих інфраструктурних об’єктів – виставкових центрів чи стадіонів.
Фото: Shutterstock

Фото: Shutterstock

Міністерство охорони здоров’я планує відкрити у Львові та ще в п'яти великих містах України центри для масової вакцинації населення. В одному такому центрі, за словами головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, можна буде щепити 10 тисяч людей на добу.

«Ми хочемо зробити як мінімум у великих містах вакцинальні центри – Київ, Львів, Харків, Запоріжжя, Дніпро, Одеса. Там такі центри на 100% можуть себе виправдати. Але вони себе можуть виправдати тільки тоді, коли буде достатня кількість вакцин»,цитує Ляшка Радіо Свобода.

Читайте також: Колективний імунітет до Covid-19 не з'явиться цього року, незважаючи на вакцинацію, – ВООЗ

Як додає санлікар, такі центри планують відкривати на базі великих інфраструктурних об’єктів – виставкових центрів чи стадіонів, куди люди, за попереднім записом, зможуть прийти і зробили вакцинацію.

«На вихідних там буде працювати як мінімум 10 бригад, які роблять щонайменше 100 щеплень на добу, і один вакцинальний центр як мінімум може зробити 10 тисяч щеплень на добу», – сказав Ляшко.

На запитання, коли такі центри почнуть працювати, він сказав, що «теоретично це може бути червень-липень 2021 року», оскільки саме на цей період Україна очікується збільшення поставок вакцин. Загалом, якщо будуть працювати такі вакцинальні центри, то Україна зможе робити 6 мільйонів 800 тисяч щеплень на місяць.

Читайте також: У МОЗ оприлюднили план вакцинації українців

Нагадаємо, що оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від Covid-19. Як він виглядає, можна переглянути за посиланням.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!